Schimbă-ți întrebările, schimbă-ți viața

În articolul anterior, am punctat faptul că nu exista întrebare fără răspuns. Subconștientul tău va crea un răspuns chiar dacă nu există unul.

Dacă vrei să testezi această informație îți sugerez două întrebări:

 – Ce carte mi-a plăcut cel mai mult în copilărie? (Adresează-ți o întrebare al cărei răspuns nu ți-l mai amintești, pentru a observa apoi cum mintea ta caută totuși răspunsul și ți-l aduce la nivel conștient în câteva ore, zile, etc.)

Ce nu mi-a plăcut la ultimul film? (Gândește-te la un film care ți-a plăcut foarte mult și o să observi că odată ce ți-ai adresat această întrebare, ai dat o direcție nouă minții tale care se simte datoare să furnizeze informația cerută chiar dacă nu a existat inițial)

Cum te poți folosi de ceea ce ai învățat până acum?

Îți voi arăta prin câteva exemple cum îți poți schimba modul de a-ți adresa întrebări. Vei învața să-ți adresezi întrebări care să îți schimbe dialogul interior, să-ți dea putere și să te orienteze către rezultat.

Exemplul 1

Daca te întrebi “De ce sunt gras?”, cel mai probabil vei obține un răspuns de genul: “Ești gras pentru că mănânci în neștire/prea mult”. O întrebare care să te direcționeze către rezultat și care să nu îți taie buna dispoziție este: Cum pot să ajung la greutatea mult dorită? Cine mă poate ajuta să ajung la greutatea dorită?”

Exemplul 2

Dacă te întrebi: “De ce sunt singur?”, poate vei primi un răspuns de genul: “Pentru că nu mă place nimeni”. O întrebare care să te direcționeze către rezultat și să îți crească încrederea este: “Cum îmi pot găsi sufletul pereche?”

E foarte important să fii atent ce întrebări îți adresezi. Dacă nu ești într-o situație cu care să fii făcut pace sau să fii mulțumit, cel mai probabil este ca mintea să genereze răspunsuri care să te ducă într-un dialog interior critic și negativ.

După cum spunea un prieten drag, dacă nu îți place răspunsul, schimbă întrebarea!

Schimbă-ți întrebările și îți vei schimba dialogul interior!

Schimbă-ți dialogul interior și îți vei schimba viața!

Scrie chiar acum ce provocări ai în viața ta, ce îți spui de obicei și care ar fi câteva întrebări bune care să te orienteze către rezultat, să îți schimbe dialogul interior și să îți aducă bună dispoziție?

Alături de tine în schimbarea pe care ți-o dorești,

Alina Tudor semnatura 1