O poveste populară printre cei care practică NLP, spune că un grup de NLP Master Practitioners care făceau un proiect de modelare au avut oportunitatea de a observa un șaman lucrând cu un client în scopul vindecării unei răni la picior.

Modelarea implică examinarea gândurilor și acțiunilor unei persoane, în acest caz șamanul, așa că studenții entuziasmați își luau notițe cu vorbele și acțiunile șamanului, bucurându-se de oportunitatea de a-i adresa întrebări.

O întrebare bună a fost: “Când începe vindecarea?”

Studenții se așteptau să audă un răspuns de genul :” Vindecarea are loc în momentul în care îmi țin mâinile deasupra rănii”, ori ceva similar…

În schimb, șamanul a răspuns: “Vindecarea a început de ieri, când am fost singur pe munte și am setat intenția”

Poate ai auzit de puterea intenției.

Ce se întâmplă de fapt? Intenția direcționează atenția și atenția direcționează energia. Unde e atenția ta e energia ta. Transmiți minții tale ce îți dorești și astfel crești șansele să se întâmple. Pentru că ai dat o direcție minții tale, ea caută variante și oportunități în interiorul tău și în lumea înconjurătoare. Intenția însoțită de acțiune poate fi magică.

Cum se setează o intenție?

1. Intenția se setează în legătură cu un obiectiv și poate fi specifică (vreau să fiu atent la oră) sau generală (vreau să îi ajut pe ceilalți);

 2. Se formulează la afirmativ pozitiv ( “fie ca azi să văd calitățile oamenilor” în loc de “fie ca azi să nu văd defectele oamenilor”)

S-a întâmplat vreodată să te întâlnești cu cineva pentru prima dată, și după o simplă discuție cu el să te auzi spunând: ”Simt că e rău intenționat”? Cel mai probabil vei evita să intri într-o relație de colaborare cu el.

Sau să vorbești cu o persoană și să simți că vrea să te ajute chiar dacă nu exprimă acest lucru prin cuvinte? Ce deschidere ai avut față de acea persoana? Cum ai reacționat? Cu siguranță ai fost și tu deschis, ți-a plăcut de ea și s-a legat o conversație/relație/conexiune.

Să luam în calcul că bunele intenții ajung să fie “citite” de ceilalți în mod inconștient și că oamenii reacționează la ele.

Sper că îți este mai clar cât de important e să ne setăm intenții pozitive atât pentru noi cât și în legătură cu ceilalți.

La final am și o întrebare: Dacă ai știi că ești judecat după intențiile tale, ce ai intenționa pentru tine și pentru ceilalți?

Te provoc să îți setezi intenția pentru obiectivele tale și să acționezi!

Alături de tine în schimbarea pe care ți-o dorești,

Alina Tudor semnatura 1