uit în jurul meu și văd mașini… mașini colorate, de diverse forme, mărci… și stiu că înainte au existat în mintea unui inginer în faza de proiect; văd case, blocuri și știu că au existat în mintea unui constructor, tot ce văd material știu că a existat în mintea unui om, în faza de proiect. Cineva și-a imaginat tot ceea ce văd în jurul meu. Poate în anumite locuri văd și contribuția mea. Când văd planete, pomi și flori și animale mă întreb ale cui creație sunt? Apoi mă uit la mine, un om, un visător, ascult cum inima îmi bate, cum respir, cum privesc și nu mă pot abține să mă întreb în mintea cui am existat înainte de a fi, înainte de a mă naște. 

Fiecare dintre noi suntem creatori ai lumii în care trăim. Prin gândurile, emoțiile, vorbele și acțiunile noastre. De aceea Gandhi a spus “fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Putem avea control numai asupra noastră, asupra celorlalți putem avea influență.

Am început să scriu acest articol cu gândul la cei care sunt la început de drum într-o anumită profesie. Am avut la un moment dat o ședință de coaching cu o clientă care terminase o școală de design interior, dar nu îi venea să se numească designer pentru că nu avea clienți.

Mi-a venit în minte gândul : “Nu există creator fără creație!”. Am realizat că nu este ușor să spui că ești designer dacă nu faci design, dacă nu ai proiecte lucrate de tine.

Nu te poți numi nutriționist dacă nu faci planuri de nutriție, scriitor dacă nu ai scris nimic în viața ta și așa mai departe.

De fapt, nu te poți identifica cu ceea ce nu faci, nu este înscris în mușchii tăi, în propria ta ființă. Și dacă nu te poți identifica cu ce vrei să fii, nu poți spune că “ești și asta e ceea ce transmiți celor din jurul tău. Și nici ei nu te pot vedea dacă tu nu te vezi. Pare a fi un cerc vicios.

Ce poți face în această situație? Ce merită să faci pentru a ajunge cine vrei să fii?

Merită să-ți creezi obiceiuri.

Dacă vrei să te numești autor, scrie. Scrie în fiecare zi. Nu aștepta muza, scrie în fiecare zi. Când scrii, ești scriitor.

Daca vrei să te numești designer creează design pentru case pe care ți le imaginezi înainte de a exista în realitate. Crează albume cu case imaginate de tine.

Dacă vrei să te numești nutriționist creează planuri de nutriție. Nu ai clienți? Imaginează-ți că ai și crează planuri pentru ei sau lucrează cu persoane cunoscute la început.

Subconștientul tău nu face diferența între imaginație și realitate. Fă asta până știi că ești și că poți.

Și indiferent ce ai face, păstrează picioarele pe pământ chiar dacă e în nori capul tău!

Și pentru că “nu există creator fară creație”, ce poți face chiar acum? Ce poți face chiar acum care te-ar duce cu un pas mai aproape de cine vrei să fii?

Te provoc să faci și să fii!

Alături de tine în schimbarea pe care ți-o dorești,