Imaginează-ți că ceea ce îți dorești s-a întâmplat deja. Poate vrei să închizi ochii pentru o clipă sau poate vrei să îi ții deschiși… nu știu ce alegi… dar știu că ești acolo unde îți dorești să fii… corpul tău este complet relaxat și în mintea ta vezi filmul cu tine fiind acolo unde ți-ai dorit. S-a întâmplat deja… Ușor, îți muti atenția pe corp și devii conștient de senzațiile pe care le ai, apoi de sentimente… te uiți în jur cu ochii minții și observi cu cine împărtășești această bucurie a împlinirii visului tău… observi ceea ce este în jurul tău… îți lași privirea să se odihnească pe imaginile și lucrurile de care ești înconjurat… observă chiar și un calendar care îți amintește ce zi e… apoi te vezi pe tine… ce gesturi faci… chipul tău luminat și cu un zâmbet larg pe față… Trăiește bucuria visului împlinit, fii atent la toate senzațiile, sentimentele, gesturile pe care le ai și tot ce te înconjoară.

Ia-ți cât timp vrei acum pentru a face acest exercițiu plin de putere. Poate simți să îl recitești de mai multe ori sau să asculți relaxat varianta audio. Când ai terminat și ești pregătit, poți reveni ușor aici și să citești în continuare.

Acum că ți-ai trăit visul, aș vrea să te întreb ce semnificație are pentru tine împlinirea acestui vis? De ce este importantă pentru tine împlinirea lui? Ce beneficii aduce în  viața ta?

Răspunsul la aceste întrebări te ajută să îți găsești “de ce”-ul tău, motivația ta, combustibilul de care ai nevoie pentru a ajunge la destinație.

Gândește-te la această motivație, poart-o în mintea și în inima ta pentru a o întări, crește-i dimensiunile până simți că face parte din tine. Transform-o în crezul tău! Fă-o atât de puternică încât atunci când te gândești la ea să simți cum îți crește nivelul de energie din corp.

 “Aruncă-ți inima peste bară și corpul tău o vă urma. Aprinde în inima ta focul locului unde vrei să ajungi și a persoanei care vrei să fii. (Normal Vincent Peale)”

Merită să faci fiecare pas pe care l-ai citit aici. Ține minte că poate, pe drumul tău, vor fi și momente când vei fi copleșit, sau vei simți frustrare, sau vei întâlni obstacole. Dacă “de ce”-ul tău este întipărit în ființa ta, îți va fi de ajuns să te gândești la el pentru a te ridica și a-ți continua drumul.

Mai întâi scrie “de ce”-ul tău, apoi meditează asupra lui și investește în el gânduri și sentimente. Cu cât “de ce”-ul tău este mai mare, cu cât motivația ta este mai puternică, cu atât efortul tău de a ajunge la destinație este mai mic.

Apoi împărtășește motivația ta doar cu oamenii care te pot ajuta și susține.

Pe de altă parte însă, merită să fii foarte atent la gândurile/convingerile limitative pe care le ai și să le transformi pe măsură ce îți apar. Transformă-le în convingeri sau întrebări potențatoare. Dacă îți apare un gând/convingere de genul: nu știu/nu pot – te poți întreba – cum ar fi să știu/cum ar fi să pot/ ce altceva pot face pentru a ajunge unde vreau?

Nu da energie gândurilor de acest tip, ci mergi mai degrabă pe întrebări care să te ducă la soluții sau creează convingeri care să te ajute și să-ți dea energie, cum ar fi: Universul e un loc prietenos sau Eu sunt creatorul lumii mele prin ceea ce gândesc, simt, spun si fac.

Și, pe măsură ce mergi pe acest drum, amintește-ți că “Pentru tot ce vrei să ai  merită să te și rogi”. (Napoleon Hill)

În final, pentru că ți-ai găsit motivația, răspunde la o ultimă întrebare:

„Ce credință ar merita să ai pentru a-ți susține motivația și pentru a-ți împlini visul?”

Alături de tine în schimbarea pe care ți-o dorești,