O clientă a venit la coaching pentru că se afla într-un moment critic în relație. În ultima vreme se răciseră relațiile cu partenerul de viață și comunicau mult prin certuri. Își dorea să salveze relația dar nu părea că mai funcționează ceva.

Poate că ești și tu într-un moment de cotitură în relația ta și te întrebi ce ai putea să faci. De aceea vreau să împărtășesc cu tine ce a funcționat cu ea.

Iată două din întrebările care au ajutat-o:

  1. Ce am apreciat la partenerul meu la începutul relației?

De multe ori se întâmplă din cauza discuțiilor interminabile să nu mai vedem ce e bun în celălalt. Un exercițiu eficient este să ne întoarcem la începuturile relației și să ne readucem în memorie ceea ce ne plăcea și ne făcea să ne simțim bine împreună. Calitățile pe care le manifesta față de noi și care ne făceau să ne topim de drag

2. Cum pot aduce la lumină ce mi-a plăcut la partenerul meu?

Când suntem în momente în care relația pare înghețată sau ne-am săturat de certuri putem ajunge să plasăm întreaga responsabilitate pentru buna funcționare a relației pe umerii celuilalt. Putem considera că nu este în puterea noastră să schimbam ceva. Ce ne-a plăcut la partenerul nostru este încă acolo, în el. Probabil nu a manifestat anumite calități sau comportamente în ultima vreme, dar asta nu înseamnă că ele nu mai există. Merită să ne gândim prin ce cuvinte sau comportamente putem aduce la lumină ceea ce este deja în interiorul lui.

Și, când manifestă ceea ce îți dorești, apreciază! Spune-i cât de minunat e și cât de bine te face să te simți!

Să ne amintim că dacă facem aceleași lucruri pe care le făceam și până acum, vom obține aceleași rezultate. Ce ne-a adus în acest punct al relației, funcționează în mod evident, dar în defavoarea relației!

E important să ne conturăm în mintea și inima noastră ce ne dorim și să acționăm!

Experimentează și scrie-mi într-un comentariu ce lucruri minunate ai descoperit!

Alături de tine în schimbarea pe care ți-o dorești,

Alina Tudor semnatura 1