“Orice necaz sau eșec conține sâmburele unui câștig echivalent” Napoleon Hill

Viața unui om pe pământ este plină de provocări. De cele mai multe ori, atunci când întâlnim o provocare, ne lăsăm atât de mult prinși în mrejele ei, ne identificăm sau ne luptăm cu ea, încât este foarte greu să căutam sau să vedem ceva bine.

Dacă avem un eșec, o experiență dureroasă și nu reflectăm la ea, e mai greu să învățăm. Învățarea se produce atunci când reflectăm asupra experiențelor noastre, atunci când ne adresăm întrebări folositoare.

O întrebare precum “De ce mi s-a întâmplat acest lucru?” sau “Cu ce am greșit, Doamne, să mi se întâmple asta?”, sunt întrebări care invită furia, tristețea, frustrarea și vina în viața noastră. Sunt întrebări care ne țin în cutie și în problemă.

Întrebările care ne-ar ajuta în acestă situație sunt întrebări precum:

Ce pot să învăț din asta?”

“Ce dar deghizat se ascunde aici?”

“Care e binele echivalent pe care îl pot extrage din această situație? ”.

Pentru a ne adresa asemenea întrebări, merită să avem credința că nimic nu este întâmplător, că totul se întâmplă cu un motiv și spre binele nostru, că Dumnezeu/universul (cum crede fiecare), nu ne poate lua ceva fără a ne da ceva în schimb. Ceva mai bun. Ceva pentru evoluția sufletului nostru.

E o lege a compensației, creată de EL, o regulă de funcționare a universului care intră în acțiune de fiecare dată.

Prin urmare, premisele pentru a găsi acel căștig despre care vorbește Napoleon Hill, este să avem credință, să ne adresam întrebări folositoare și să reflectam la experiențele noastre.

Alături de tine în schimbarea pe care ți-o dorești,

Alina Tudor semnatura 1