A fost o vreme în viața mea când intram în același gen de relații. Atrăgeam un anumit fel de bărbați în viața mea și din acest motiv eram nefericită și frustrată. Până într-o zi, când am realizat că elementul comun eram eu și că este un tipar de relație pe care îl atrag în viața mea.

Atunci am luat hotărârea să sparg acest tipar. Îmi aduc aminte și acum ce sentiment de eliberare mi-a adus aceasta realizare. A fost primul pas pe care l-am făcut pentru a produce schimbarea în viața mea.

Apoi am întrevăzut posibilitatea de a avea un partener așa cum îmi doresc. Am creionat în mintea și inima mea partenerul și relația pe care mi-o doream și care știam că m-ar fi făcut fericită. Și am crezut cu tărie că universul îmi va răspunde. Și mi-a răspuns. Am văzut atunci cum ceea ce părea imposibil a devenit posibil.

Poate ai observat și la tine un tipar de a atrage anumite lucruri sau oameni în viața ta. O să încep cu un exemplu ca să înțelegi mai bine cum se formează convingerile și ce poți face pentru a le înlocui cu convingeri care îți folosesc.

Să zicem că atragi în viața ta bărbați care stau câteva luni cu tine apoi te părăsesc. Oare toți bărbații au o problemă sau există în tine o convingere formată cu mult timp în urmă care te determină să intri în astfel de relații? Dacă te-ai întoarce în trecutul tău, ai descoperi poate că tatăl tău a părăsit-o pe mama ta pentru o altă femeie și tu ai conchis atunci că nu meriți să fii iubită. Cu această convingere, acum atragi bărbați care se comportă la fel ca tatăl tău.

Sau poate un partener te-a părăsit pentru altă femeie și ți-ai format o convingere că “așa sunt bărbații”.

Orice s-ar fi întâmplat, ideea principală este că nu evenimentul în sine reprezintă problema ci interpretarea pe care o dai și apoi generalizarea. După ce ai generalizat, practic atragi evenimente care îți întăresc și mai mult convingerea pe care o ai.

Evenimentul crează convingerea și convingerea crează evenimentul.

Ai avut aici un exemplu despre relații dar mecanismul este valabil în orice alt plan al vieții tale: carieră, finanțe, sănătate etc.

Ce soluții ai?

1. Primul lucru este să înțelegi mecanismul.

 2. Al doilea este să identifici convingerea sau măcar să ai o idee despre ce ar putea fi și evenimentul care a creat-o. Când ai identificat evenimentul care a creat convingerea întreabă-te:

Ce altă interpretare pot da acestui eveniment? Cum ar vedea altcineva acest eveniment? Sau pur și simplu roagă un prieten să te ajute cu o altă părere. Ideea e să privești din alte unghiuri situația, pentru a înțelege că nu evenimentul în sine reprezintă problema, ci interpretarea ta.

3. Puneți întrebarea: Ce credință ar merita să am pentru a atrage lucrul pe care mi-l doresc în viața mea?

4. Concentrează-te pe credința ta nouă. Pune piloni de susținere! Adu credința nouă în fiecare celulă a ființei tale.

5. Apoi crează un film în care tu ești protagonistul  și ești așa cum vrei sau ai ceea ce îți dorești.

Îți reamintesc că “Evenimentul crează convingerea și convingerea crează evenimentul”.

Asta poate fi eliberator, nu-i așa? Ești creatorul vieții tale. Acum, că ai înțeles acest lucru, ce o să faci diferit? Cum o să-ți creionezi viitorul?

Scrie chiar acum care este credința nouă care te-ar ajuta să obții ceea ce îți dorești și scrie-mi într-un comentariu ce ai descoperit despre tine și noul crez pe care îl ai acum.

 Alături de tine în schimbarea pe care ți-o dorești!