„Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.” — Constantin Brâncuși
Pornind cu acest citat, vreau să îți amintesc despre cât de importantă este starea atunci când ești pe cale către atingerea obiectivelor tale.
Când ești pe o frecvență mai joasă – când ești trist, nervos sau supărat– este greu să fii creativ, să găsești resurse sau să relaționezi bine cu cei din jurul tău.
Stările resursă sunt bucuria, liniștea, entuziasmul, încrederea. Atunci ești creativ și ai o comunicare bună cu tine și cu cei din jurul tău. Atunci găsești energia de a acționa în direcția pe care ți-o dorești.
Ce poți face pentru a ajunge într-o stare resursă și a te menține cât poți de mult în ea?
- Acceptă viața ta așa cum este ea în acest moment. Faci și ai făcut deja tot ce ai putut mai bine cu resursele și informațiile pe care le-ai avut la dispoziție;
- Iartă-te pe tine și pe cei care te-au rănit. Iertarea te eliberează pe tine în primul rând.
Toți avem dreptul la libertate. Neiertarea te ține legat de evenimente și oameni și îți consumă energia. Eliberează-te din lanțurile neiertării căci sunt lanțuri grele.
- Meditează, măcar 10 minute dimineața și seara, pentru că meditația ajută la limpezirea minții și la obținerea unei liniști interioare;
- Roagă-te pentru ceea ce vrei să ai și să fii, rugăciunea are o putere foarte mare, folosește-te de ea.
- Mulțumește universului pentru resursele pe care le ai deja dar și pentru cele pe care ți le dorești.
- Fii atent la respirație, din când în când pe parcursul zilei, sau de câte ori simți că ești într-o stare neresursă.
- Fii observatorul sentimentelor și senzațiilor pe care le ai în corp. Efectul pe care îl obții prin simpla observare este că sentimentele și senzațiile își vor scădea intensitatea.
- Schimbă focusul atenției când ai gânduri negative. Dacă gândurile sunt în legătură cu alte persoane, spuneți în gând: ”te iert și te eliberez”, apoi mută-ți atenția pe alt gând sau eveniment interior sau exterior. Fă tot ce este posibil ca gândurile tale să fie pozitive.
- Fă exerciții fizice sau dansează. Mintea și corpul sunt interconectate și se influențează reciproc. Dacă pe moment nu știi să îți gestionezi mintea, gestionează-ți corpul.
Când vrei să acționezi dar nu ai starea potrivită, nu pune presiune pe tine ci întrerupe ceea ce faci prin oricare din metode. Reia activitatea dupa ce ți-ai schimbat starea.
Reține că starea de bine te ajută să fii creativ, să dăruiești, să răspunzi cu optimism provocărilor și să faci ceea ce îți dorești mult mai repede și mai bine.
Tu ești singurul responsabil de starea ta. Te provoc să fii bine!
Alături de tine în schimbarea pe care ți-o dorești,