“Guvernează-ți mintea sau te va guverna ea pe tine. (Buddha)”

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți blocat într-o situație? Să vrei să ieși dar să nu știi cum? Să vorbești de fiecare dată când ai ocazia despre acea situație sperând să primești un sfat care să te ajute? Și cu toate sfaturile primite să simți că nu s-a schimbat nimic în bine ci din contra, sentimentele și gândurile tale sunt mai intense și tu te simți mai rău decât la început?

Nu ești singurul. Cei mai mulți dintre noi au trăit macar o dată în viață o asemenea experiență. Ascultând, de curând, o persoană care întreținea un conflict de câțiva ani, mi-am dat seama că cei mai mulți dintre noi nu au informații despre cum funcționează mintea și nici metode de gestionare a ei.

Jocul mintii. Rolul minții este să gândească. Aș putea să o asemăn cu o rumegătoare. Ce îi dai, rumegă. Și iar rumegă. Apoi te trimite în trecut la situații asemănătoare. Și dacă nu ești atent și te lași prins în aceste mreje cu greu mai găsești ieșirea.

Ce soluție ai? Ce merită să faci?

1. Evită să vorbești despre acea situație. E posibil să fi observat deja efectele negative: scăderea energiei, alimentarea cu noi gânduri, intensificarea senzațiilor și sentimentelor neplăcute. În schimb vorbește despre subiecte care îți fac plăcere și îți cresc energia.

2. Evită să te gândești la acea situație. La început nu va fi ușor. Daca ai alimentat mintea cu multe gânduri și sentimente pe această temă, ea știe că e de interes pentru tine și din când în când îți va readuce atenția pe subiect. Imaginează-ți mintea ta ca un cer și gândurile ca norii. Lasă-le să treacă. Mută-ți gândul pe ceva ce îți place, citește cărți sau ascultă podcasturi. -i alte informații la care să se gândească.

3. Vorbește cu un un psiholog sau un coach, pentru a putea avea o nouă perspectivă asupra lucrurilor și pentru a beneficia de sprijin.

Ce beneficii vei avea?

1. În timp, vei observa că mintea îți va aduce din ce în ce mai rar informații despre acest subiect.

2. Vei învața cum să lucrezi cu mintea ta și vei avea tu stăpânire asupra jocului minții.

3. Te vei simți mai liber, iar acest sentiment al libertății este neprețuit.

4. Vei avea mai multă energie, pe care o poți direcționa către obiectivele tale.

Amintește-ți că mintea este un instrument, care poate lucra în favoarea sau defavoarea ta.

Tu îi dai direcția! Ești mai mult decât mintea ta!

Te provoc să fii conștient și să creezi, atunci când simți nevoia, spațiul necesar între tine și mintea ta!

Alături de tine în schimbarea pe care ți-o dorești,

Alina Tudor semnatura 1