Bună, eu sunt Alina !

 

Din copilărie, am avut un vis, acela de a fi liberă. Acest vis îl trăiam desenând, pictând și scriind. Apoi am făcut cunoștiință cu viața. Am trăit după regulile altora, ale părinților, prietenilor, societății și am avut experiențe date de viață, de ceilalți sau situații în care m-am pus singură în mod inconștient. Părea că viața mi se întâmplă și eu nu am alta variantă decât să trăiesc ceea ce mi se dă. Din acest motiv am simțit de multe ori frustrare, tristețe, anxietate, apăsare sau frică. Atunci m-am întrebat dacă libertatea există și cum o pot obține.

Am început un drum de descoperire de sine, am citit, am meditat, am făcut psihoterapie, coaching, cursuri de dezvoltare personală, timp în care am ajuns să mă înțeleg, să mă accept, să mă ascult și așa mi-am descoperit misiunea pe Pământ și sensul vieții mele. Am înțeles că libertatea este în primul rând o stare interioară pe care o obții fiind atent la gândurile și sentimentele tale astfel încât să poți alege ceea ce vrei să gândești, să spui, să faci, să simți și mai ales să fii.

Am realizat că îmi place să fiu în serviciul oamenilor, să îi ajut să fie liberi și să aibă o viață plină de sens.

Am ales life coaching pentru că valorizez viața. Valorizez omul. Valorizez libertatea. Valorizez cunoașterea de sine. Fără cunoaștere de sine viața trece pe lângă tine și tu îți consumi energia ferindu-te să trăiești. Pentru a înțelege viața și a o trăi așa cum îți dorești ai nevoie de curaj. Doar cei curajoși se pot uita, adânc, în interiorul lor. Mai ai nevoie și de determinare. Nu o să te mint. Nu există rețete magice. Exista dorință, hotărâre și multă muncă. Sunt aici pentru a te însoți pe drumul vieții tale sau măcar pe o parte din el, pentru a te ajuta să vezi că poți, că meriți și că ai tot ce este necesar pentru a fi cine vrei să fii și să trăiești viața pe care ți-o dorești.

Pregătire profesională

După ce am terminat ASE – Economie și dreptul afacerilor și un master în finanțe-bănci, am trecut apoi de la consultant fiscal, expert contabil și lichidator, la o experință de antreprenor în propria firmă de contabilitate.

Fiind atrasă de zona de dezvoltare personală, am avut frumoase experințe de învățare și conștientizare în cursurile de Reiki, NLP start și intensiv, the Wealthy Mind, metoda Silva, curs Merkaba, metoda Rudolf Steiner, în cursurile Mindvalley și, mai ales, în multele ore de psihoterapie și coaching.

Dacă în primii 20 de ani de viață profesională am oferit servicii contabile, într-o zi am decis să fiu în serviciul oamenilor și prin coaching.

Au urmat experiențe de învățare și practică – prima școală de coaching alături de Coaching Partners, a doua NLP Practitioner la Mindmaster apoi la NLP School of London, pedagogie sistemică cu Bibi Schreuder (Bert Hellinger Instituut Nederland), Generative Coaching cu Robert Dilts si Stephen Gilligan, LAB Profile Practitioner certificată de Shelle Rose Charvet.

In prezent sunt NLP coach membru ANLP International, Generative Coach membru IAGC și studentă la Facultatea de Psihologie.

Cum te pot ajuta?

Te pot ajuta prin ședințe de coaching unu la unu. Ședințele de coaching sunt pe zoom și durează 55 minute. Prima ședință de coaching este gratuită.

Când apelezi la coaching ?

Coaching-ul este pentru tine când:

 • Îți dorești să fii mai liber și mai fericit dar nu știi cum
 • S-a întâmplat un eveniment neplăcut în viața ta și vrei să îl depășești
 • Ești la o răscruce de drumuri și vrei să iei o decizie
 • Vrei să ai mai multă încredere în tine
 • Vrei să ai relații mai bune cu cei din jur
 • Vrei să spargi tipare de comportament
 • Ai un obiectiv și nu poți depăși obstacolele
 • Te simți lipsit de motivație
 • Te simți blocat

 

Ce beneficii aduce coachingul?

 • Te cunoști și te înțelegi mai bine, vezi ce declanșează reacțiile nedorite, cum faci de rămâi blocat și cum faci să ieși dintr-o anumită situație, conștientizezi secvența apariției gândurilor și a emoțiilor 
 • Înveți să întrerupi tipare de comportament nedorite și să le înlocuiești cu comportamente dorite 
 • Obții claritate cu privire la ceea ce îți dorești cu adevărat
 • Obții un plan de acțiune etapizat pentru a-ți atinge obiectivele
 • Devii conștient de obstacole ce îți pot sta în cale și ce poți face pentru a le depăși
 • Devii conștient de resursele pe care le ai sau de care mai ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele
 • Identifici credințele care îți stau în cale și credințele de care ai nevoie să ajungi unde vrei 
 • Identifici comportamentele prin care ajungi la rezultatele dorite
 • Înveți să cauți variante și oportunități
 • Înveți să te asculți pe tine mai mult și să te valorizezi 

Care e rolul meu în calitate de coach?

 • Să te însoțesc prin întrebări să-ți împlinești visurile, pentru că, în coaching, coach-ul are întrebările și clientul răspunsurile;
 • Să îți arat drumul pe care te afli, unde poate fi realizată schimbarea și să te sprijin pentru a realiza acesta schimbare; 
 • Să te ajut să găsești motivația de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele; 
 • Coachingul este despre descătușarea potențialului uman. Este o metodă de dezvoltare personală care alimentează curajul de a face pași în afara zonei de confort și te ajută să înveți din propriile experiențe. În confort nu există învățare! 
 • Cred că nu exista rețete universale care să iți aducă fericirea, fiecare om are lumea lui și propria definiție despre ce înseamnă fericirea. Nu te poți pune cu adevărat în locul celuilalt pentru a-i da cele mai bune sfaturi pentru că nu ai experiența lui de viață.
 • Prin coaching cauți răspunsurile în tine, nu în afara ta și ai posibilitatea de a te conecta la adevăratul maestru, sinele tău interior. Pentru că adevărata putere este în tine și cu tine. Prin conștientizarea acestui lucru, uitându-te în tine când ai nevoie de răspunsuri și bazându-te pe tine, îi dai posibilitatea să se manifeste. Aceasta este adevărata valoare a coachingului. Asta face un coach profesionist. 
Alina Tudor-coaching

Testimoniale

Este pentru prima oară când încerc să apelez la un coach pentru a-mi atinge obiectivele și nu regret nici un moment că am luat această decizie.

Cu ajutorul Alinei am reușit să mă focusez pe punctele cheie printr-o abordare etapizată și foarte transparentă.

Este foarte greu să nu remarc că Alina este un bun ascultător iar experiența și cunoștintele pe care le are sunt de necontestat. Rezultatele au depășit așteptările.

Dacă înainte aveam foarte multe idei și foarte puține din ele materializate, acum lucrurile stau total diferit.

Nu-mi rămâne decât să am gânduri de mulțumire și recunoștință.

Radu Petrea

M-am întâlnit cu Alina la inițiativa companiei la care sunt angajată, la câteva ședințe de coaching. Inițial nu prea am avut așteptări pentru că nu am inițiat eu întrevederile. Pe parcurs însă, am descoperit împreună cu Alina că aveam chiar multe lucruri pe care mi le doream dar nu știam de unde să le apuc. Am stabilit împreună care era cel mai presant și, deși eu sunt o fire analitică, Alina mi-a arătat și mai multe perspective în a aborda și rezolva lucrurile.

Daca aveți dileme sau sunteți într-un impas o recomand cu căldură pe Alina pentru că eu personal am găsit în ea un om cald, empatic, ambițios, o inspirație și un suport real.

Mulțumesc frumos, Alina!”
Alina Iorga

Accounting Lead, Food Panda

Îi mulțumesc Alinei pentru ca m-a ajutat să îmi găsesc în sine răspunsurile de care aveam nevoie.

Este o persoană dedicată activități de coach si se vede din start ca iubește ceea ce face. Intra cu ușurință in categoria oamenilor care își fac treaba din pasiune.

Dacă ți se va ivi vreodată ocazia să ai parte de o ședință de coaching cu Alina nu o rata. Îți poți găsi rezolvările la multe dintre problemele tale apăsătoare.

Felicitări Alina pentru tot ceea ce faci ești persoana potrivita la locul potrivit. Mulțumesc

Gabriel Brencu

Am câștigat concursuri naționale de compuneri și traduceri în limba franceză, dar la schimbarea activității profesionale, am ajuns într-un punct în care nu puteam scrie deloc în limba română, care e limba mea maternă.  

Atunci am avut norocul să o întâlnesc pe Alina, am sunat-o sa o intreb daca are 5 minute pentru mine și ea mi-a propus o ședință de coaching gratuită ca să mă ajute să depășesc acel obstacol.   

După doar 20 de minute și nu mai știu câte întrebări bune și foarte bune, plângeam ușurată. I-am mulțumit Alinei și m-am apucat de scris. E minunat să ai lângă tine pe cineva care știe să pună întrebări bune, mai ales când ești într-un punct de cotitură în viața ta.  

Felicia Mitrașca